tisdag 26 juli 2011

Squash i många olika formerFörsta gången jag satte squash hade jag fått frön av en bekant och jag såg framför mig rika skördar av gröna, gula och vita härliga sensommarfrukter - det blev inte så, jag hade fått frön till vintersquash, Blue Hubbard som mer påminner om pumpa och som sak mogna under varmkalla förhållanden. Det var riktigt läckra soppsquasher gärna tillsammans med just sopp (eg norska betydelsen av svamp) och helst då trattisar.

Igår gick vi runt med grannen och tittade på våra respektive odlingar. Så kom hon med en squash som lyste från långt håll, gul som en ost, lysande som en måne - en stor till mig, en liten till August.

Igår till middag skar vi den stora i kuber, kryddade med svartpepar, fräste i smör och kokade färdigt i lite grädde och serverade med knaperstekt rimmat fläsk.

Den runda stora squashen som frästes tärnad i smör och koktes i grädde med svartpeppar av bästa kvalitet.

Idag till frukost, saftigt kött skivat till korntunnbröd - jätteläcker squash som jag bestämmer mig direkt att ha till nästa år. Nu väntar jag på mina sent sådda tallrikssquash som förmodligen kommer att ge frukter först i sen augusti.

Slår fast att det är härliga tider just nu. Idag ska vi, om lusten och tiden finns, bärplocksmanickskörda våra svarta vinbär för sylt och saft.