lördag 3 april 2010

Påskpuss till FreijaNu börjar det bli nåt - tänker man om lilla Freijson som bara varit en liten spädis sedan hon kom till jorden den 19 januari och inte gjort mycket annat än bara brytt sig om att klara livhanken genom att sova och äta.
Igår var lilla barnbarnet hemma hos farfar första gången - Nu plötsligt en bastant liten unge med en helt egen vilja och mezzosopranröst - det slog mig att när man håller andras ungar så är de andras ungar, men med Freija är det annorlunda, som att man hörde ihop - som att det ändå finns ett osynligt kitt. Och min lille August sneglade misstänkt på mig när jag gick runt med Freija i famnen.

Påskalamm med linser


Vi gjorde lammet som gryta av framdelskött - en gryta blir sällan bra på bild, allrahelst inte om den kokad med ben. Men smaken är ganska så fantastiskt, combon lamm och linser suverän - inget annat än lite tomat, salt och massor av vitpeppar och vitlök - det liksom räcker, eller som man uttryckte det på gamla klassiska Hemse hotell under Nisse Sundbergs tid "man ska inte trams med lamm" och han om någon visste!

Glömde jag nåt - jo själva lilla tramset, lammgrytan långkokades i svagdricka!!!!!