lördag 2 augusti 2008

Morötter söta som sockerI regnet var ungarna och jag och jagade mördarsniglar och för att se till trädgården.
Det doftade myllla och fukt och jorden ångade.
Böjde mig ner och såg att morötterna kommit sig och att de där första härligt söta gallringsmorötterna skulle tas.
Det blev ett litet delikat knippe. Enkelt sköljda, dopade i kokande vatten, glaserade med smör.
Yessss.

Pantstation beviset mellan surt och söttIdag är det knivskarp konkurrens. På en liten yta hos oss ligger Vinn, ICA Maxi, COOP Forum och Willys. Köerna har minskat märkbart i var och en av butikerna.
Det gäller att i alla lägen hålla välkmnande hög service.
Idag skulle vi lämna tillbaka en plastsäck PET flaskor.
Ingen av mottagningsmaskinerna fungerade!
En hängde en skylt som det stod "Trasig" på. De övriga hade "kartonger fulla" och en uppåmaning att kontakta personalen.
Första reflektionen är väl att det inte är kunderna som ska se till att maskinerna hålls klara för mottag? Andra reflektionen var att ingen svarade i den telefon som finns upphängd i en trasig hållare på avdelningen. Jag fick busvissla mig till personal som passerade.
-Det här är inte roligt, var deras kommentar. Det är gamla maskiner och ägaren vägrar byta ut dem.
Tack för den informationen!
Tack för bemötandet. Det var ett utmärkt sätt att förstå en uppretad kund.
I kundservice fick jag samma information, med tillägget att "den här butiken håller på att haverera". Och den kommentaren är väl helt riktig. Är det inte kvalitet i returstationen så lär den vara lika dåligt i köttdisken, bland grönsakerna och i övriga delar.

Skörden av opiumMan undrar vad folk tänker och hur och varför.
På vårt kolonilottsområde, Fyndet, finns det vallmo i nästan varje trädgård. Någon hyser väl äkta Papaver somniferum, opievallmo.
Igår när jag gick runt i skymningen såg jag att någon systematiskt gått runt och snittat frökapslarna för att utvinna mjölksaft.
Det ser lite läskigt ut och känns overkligt att människor smyger runt och "mjölkar" våra prydnadsväxter på dess dödliga innehåll.
Mina förvildade, självsådda spikklubbor får dock vara i fred.

Thai på bordet

Lal Sag, som jag fick av min trädgårdsgranne från Bengalen Rahij Udin Miah.

Semestern har gått i den svenska husmanskostens tecken, men igår dukades det thailändskt på bordet igen - nu är det augusti, nu är det höst igen, nu lockar vi fram de heta smakerna, de salta, jästa och beska.
Från trädgårdsgrannen fick vi en rejäl ruska Lal Sag, Bengalisk röd spenat. I Dakka steks den i olja med en grön chilli. Vi stuvade den med vitlök, salta sojabönor, fisk och ostronsås. Härligt tuggmotstånd, spröd i konsistensen och med en frisk beska.
På bordet också en het Laab moo och vitlöksstekt Tabb Gai, kycklinglever.

Är semestern slut nu?
Jag har ju ett jobb som gör att jag kan ta lite ledigt när som helst, men är det inte förbannat att vi i Sverige ska sitta i mörkret och i kylan dessa alla månader för att sedan bara kunna njuta av riktig värme och sol i böljor några få dagar.
Jag vill lägga mig på en solstol vid stranden långt bortanför allt i 14 dagar för att riktigt vila ut.