onsdag 11 februari 2015

Lugnetburgare med rökt kikärtsröra och tryffelmajonäs


En del dagar blir vi lite loja och orkar inte ställa oss och göra borgliga middagar. Då väljer vi det lite plockigare hemmahamburgeriet istället.

Köper ganska så fet färs. Lovisa gör alltid burgarna i köket, Lugnetburgarna. Hon gör dem alla lika stora, lite annorlunda och helt perfekta. Så steks de till en innertemp om 54 grader. Då hinner de gå upp till perfekt rodnad och saftighet.

Burgerbrödet, det där från affären, det skiter vi högaktningsfullt i. För det första håller de alldeles för höga kemilkaliehalter och för det andra så smakar de skit redan i mun.
Valde skivor av en Grand Blanc istället.


Struntar i klassiska tillbehör, sallad Okey, lite pepprigare. Kikärtsröra. En burk färdigkokta silas från och spolas med vatten. Minst en dl olivolja ska i tillsammans med en matsked rökt paprikapulver, en tsk salt och saften från en halv lime. Mixa tills halvslätt med stavmixer, tycker om när det är lite crunchy.


Majjon, hemkörd på två små äggulor och två/tre dl rapsolja, salt, två kapsyler sockerrörsvinäger och en tsk engelsk senap. Sist droppas en tsk, minst, vit tryffelolja i.