måndag 9 februari 2009

Tillbaka till fläsket

Fläskutsikt

Malmö Aviation bjöd en förvisso fyllig, men dock "bara" en smörgås på vägen.
Stormhungrig kom jag hem och skulle steka upp fläsk från Sorunda korvfabrik som jag köpte förra veckan på Vinn på Stinsen.
Jg tror jag lät det där paketet slinka med varorna i övrigt för att det var "billigt". Sent igår kväll förstod jag att så inte var fallet. den rimmade fläskbiten bestod mest av fett och trots mina GI ambitioner så blev det för mycket och ytterligare trots det blev det inte mycket bättre av att skära bort mer än hälften. Det blev med andra ord väldigt dyrt fläsk. Nu åker jag till Percy's idag och handlar upp mig på riktigt rimmat fläsk, det blir billigare!

Flygbussen en snigel

Utsikten från en flygbuss - hur kul är det och hur effektivt?

Ja fattar inte hur det tänks, om alls.
Satt i Lund och hade ett knarr att passa på Sturup till Bromma kl 19:50
Tänkte åka kollektivt och ringde till flygbussen.
Tyvärr, sa de. Vi har lagt om sträckningen av flygbussen så den går över Malmö numer - snacka att gå över ån efter vatten.
För att passa flyget tio i åtta var jag tvungen att ta bussen från Lunds järnvägsstation klockan tio över fem. Sedan tog det nästan en och en halv timme för att komma fram och då hade jag ändå väldigt lång väntetid innan flyget kom iväg. När jag var hemma kvart i tio hade resan med flyg och dörr till dörr tagit fyra timmar och tre kvart - då åkte jag taxi från Bromma, hade jag åkt kollektiv den sista biten också hade resan tagit nästan sex timmar - "pissnödig och med hemlängtan och nedförsbacke" kör jag bil från Lund till Stockholm på den tiden.

En dag på slottet

Tullgarn - ett av de kungliga slotten

Inte riktigt på slottet men nästan - i en flygel hos en TV matlagare.
För så har det varit att jag tagit fem skriv och jobbdagar utan Internet, utan mail och utan telefon. Åkte till Skåne för en kort jobbvecka i torsdags och landade på Bromma återbördad för några timmar sedan.

I onsdags innan jag flög iväg var jag för ett magasin i Tullgarn och intervjuade en TV matlagare, ett väldigt roligt jobb att göra - berättar närmare senare.

I Skåne landade jag i Lund för några intensiva intervju och skrivdagar. Tidsschemat var superpressat och det är så skönt att jobba under sådana omständligheter då allt annat får vara och man inte får skylla slentrian och ointresse på ställtider, något som inte finns i verkligheten för journalister och skrivare - bara för svarvare!
Tiden räckte dock till för några luncher på utmärkta Klostergatans deli och till att inhandla hemhängd T bone hos Holmgrens att stekas och äta à la GI på kvällen. Att jag dessutom fick med mig 20 knakar hem förgyller vardagsdagarna som följer.

Fan, jag hade behövt en helg att vila mig på. Har varit igång länge nu med två jobbiga arbetsresor på 14 dagar Lyon och Lund. I morgon är det upp tidigt och se till att ungarna kommer till skolan och August till dagis. Snart är det sportlov för ungarna och då hoppas jag kunna koppla av ett slag.