fredag 28 januari 2022

Lovisa "viker ut sig" i Vogue - insikter och utsikter av en klok dotter

Det har aldrig varit lätt för Lovisa. Hon har gått ganska så knaggliga vägar. Oavsett vilka och oavsett hur knaggliga har jag försökt stå där MED henne.

Hon har den där extra energin och samtidigt målmedvetenheten att vara sig själv oavsett, vara Lovisa från insidan och ut, märkvärdigt kreativ, märkvärdigt konstnärlig och väldigt unikt självständig - en människa det är lätt att älska och hålla väldigt kär. 

Jag brukar inte orda om mina barns karriärer, men jag känner det lite tvunget när Lovisa "viker ut sig" med en editorial i det malligaste av världens modemagasin, Vogue och hon gör det med pukor och trumpeter, insikter och utsikter. Det är klart att jag är stolt och glad för hennes skull.

Kolla länken här

Det tillhör vanan - eller för den skull "är en tradition"

Varje gång vi kommer upp till landet har vi för vana att första dagen, efter första övernattningen, köra in till Färlira mens det är ljus och i nämnd ordning uträtta viktiga ärenden; 

Björks för charkvaror, apoteket för medicinpåfyllning, Delins för livsmedel och annat, OK för fejksnus till K och så, medan bilen ändå står där - ett besök hos Kakfén för Semla och Catalan. 

Detta är sedan gammalt!

Det här är Hälsingland - fjärrhandlade på Tevekvarn


Först var det regn och ishalka, sedan blev det snöskruv nästan hela vägen och valligt på vägbanan. Vi gick från fyra plus till fyra minus på 33 mil.

Kollade vid pass i Gävle när Tevekvarn stänger. Behövde stenmalet svedjeråg och vetemjöl (kulturspannmål). Vi skulle bli cirkus en kvart sena för att hinna så vi ringde från bilen och fick prata med Anna. 


"Alltså jag måste iväg, jag ska hämta barn och får inte bli sen så jag stänger exakt fyra, men du, det är inga problem, jag ställer ut det du vill ha i en kasse på bron. Kvittot ligger i och swishnummer"


Lycklig!

Och där stod den ensamma lilla kassen när vi kom fram. Snacka om att fjärrhandla och snacka om att vi är långt från storstan. Det är något alldeles speciellt med Hälsingland, nästan overkligt speciellt.


Behöver jag säga att brödet av deras mjöl blir något alldeles i hästväg speciellt (det också) nästan overkligt speciellt.