söndag 3 mars 2019

Min gruva till välmående


I lördags hade vi ett speciellt ärende till Renprodukter och Marja i Norrviken.
Man går helt enkelt aldrig därifrån tomhänt! Det finns inte nämligen.
En röding, en Caprice getost, kornknäcke, en rensalami.

I morse kortgravade jag rödingfilé med socker, salt och rosépeppar.
Klart till middagen nyss.

Det blev röding med en otrolig smak, skuret i tunna skivor. Och till serverade jag semitorkade körsbärstomater och grillad aubergin som penslats med olja och rökigt paprikapulver. För att få en riktig matig middag blev det en frittata på fyra skivade kalla kokta potatisar, en skivad rödlök, två vitlöksklyftor salt och fem uppvispade ägg. Körd först på plattan sedan in i ugnen tills den stannat helt.
En alldeles utmärkt söndagsmiddag. Nu, lite senare, till Babel blir det nybryggt kaffe med osten och korven och lite kornknäcke. Bra söndag.