onsdag 9 maj 2007

Linne i Radio (del två)


Kallt, dåliga vägar, rövare, ont om mat - Linné befinner sig i Lappland och blir bekant med den syrliga maten, den bevarade, torkade konserverade.


Tabberaset fortsätter serien om Carl von Linné torsdag förmiddag i Meny i P1. En serie om maten på blomsterkungens resor, han upptäckte Sverige och även maten i den mån att den intresserade honom ett ögonblick - annars föga.
I första delen som sändes förra torsdagen (kan laddas ner här!) befann sig Linné i Lappland och det gör han förtsättningsvis.
Sist smakade han torkat stekt tjäderbröst, segmjölk och gädda.

Surt väder, blöta skor, ingen han kände, mörker.

Musik på torsdag i inslaget - Haydns cellokoncert - i Diné med Linné.
Sänds i P1 kl 10:03, repris 00.03 och lördag 16.03 - vi hörs!

"Peddokocken" dömd


Blixtsnabbt och självklart togs hans namn och bild bort från kocklandslagets hemsida.

Han är inte alls så berömd som så kvällstidningar försöker göra gällande idag efter att "kändiskocken" som lagat mat till kungen, givit ut kokbok och varit med i TV dömdes till fyra års fängelse.
Till en början utmålades han som en snuskgubbe som lockat tonårstjejer till fotografering på hotellrum och lurat till sig sex under förespegling att ge tjejerna en lönsam modellkarriär.
Under förhören och under utredningen visade det sig att flera av flickorna var underåriga och att han nu dömts för att utnyttjat barn. Han har också våldtagit två av flickorna och i andra fall utnyttjat dem sexuellt. Fyra år - hoppas han får vård.