Kallt, dåliga vägar, rövare, ont om mat - Linné befinner sig i Lappland och blir bekant med den syrliga maten, den bevarade, torkade konserverade.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwhtw0wYSsoRmcj-iL3kWGFN86M-Y5G7dQPsbzzkA7ajz8y0NtSWzCWeYPiArI2Yufol5oN1Znn6PAVMxrCOwS6MmkpYBoAN3FF9hKkCNFohk8ZeMVJyb_euy4dzGISby44h7S8lBMoDc/s400/Menylogga.png)
Tabberaset fortsätter serien om Carl von Linné torsdag förmiddag i Meny i P1. En serie om maten på blomsterkungens resor, han upptäckte Sverige och även maten i den mån att den intresserade honom ett ögonblick - annars föga.
I första delen som sändes förra torsdagen (kan laddas ner här!) befann sig Linné i Lappland och det gör han förtsättningsvis.
Sist smakade han torkat stekt tjäderbröst, segmjölk och gädda.
Surt väder, blöta skor, ingen han kände, mörker.
Musik på torsdag i inslaget - Haydns cellokoncert - i Diné med Linné.
Sänds i P1 kl 10:03, repris 00.03 och lördag 16.03 - vi hörs!