fredag 25 april 2008

Mötet med människor viktigast på GastronordVad är det egentligen man mest ser tillbaka på de gångna dagarna. Jag tänker på GastroNord. Denna köckenmödding som det tar flera dagar att gå genom på allvar.
Tonkabönornas doft som följde mig ända ut i bilen från Werners Gourmetservice? Ett finländskt sötemaltbröd på råg från ett familjebageri Backers. Fingerlimen och alla naturliga kemigrejer på Grönsakshallen Sorunda eller kanske grönsakerna på det som låter som något man slår upp i FASS, Menigo" (Tidigare ICA Meny).
Nya och gamla bekantskaper under mingeldagar är nog det som i övrigt mest sitter kvar:
Kinna redan första minuten, sedan Lisa och Gitto som kom i sällskap av Omar som sedan blev sällskap i mässlunken under halva dagen och det var rasande trevligt. Vi hittade de mest njutbara sardeller man kan tänka sig hos Jens Dolk och vi satte oss ner med alltid kunniga Jan Hedh som kunde dra sig till minnes att han och jag drog socker i radio tillsammans redan för 13 år sedan.
Shit! och ingen blir yngre!
En heldag vigde jag åt sällskap med gode vännen Dan Berntsson som alltid hasr reflektioner över inte bara potatis. Tillsammans träffade vi vänner från varandras olika håll och blev introducerade. Gemensam bekant är Lotta Hultén som drogs bort från Sollentunamässan, men som raskt och framgångsrikt nystartat i Göteborg.
Dan har ju försänkningar i hela leverantörssverige av det gröna. Här träffade vi Thomas Larsson från Salico och Janne Olsson från Everfreshgroup. Mitt emellan allt fick jag en stund med Danyel Couet som flyttat tillbaka till min hemkommun och vi kunde konstatera att mitt kontor numer är "nästan granne" med hans bostad - nu ska vi introducera honom i Sollentunas sociala liv så han förstår att Stockholm är tämmeligen överflödigt. Systrarna Brydling saknar länk och restaurang men stod och kockade "dagens" hos menigo och Stefano Cattenaci satt i juryn för tabascokocken och det var ju trevligt att ses.
Saknade Gunnar Göransson, men vi hade dagskontakt över telefonsvarare, men vägarna korsades inte på mässan. Nina på Grönsakshallen däremot körde stor introducering och Ninni Dickson packade upp egna tidningar. En annan tidning om mat hade satt upp en tävling med titeln "vinn ett reportage" - hur galet kan det bli i försöken att locka annonsörer?
Plötsligt ser jag en gammal vän som inte alls ska vara där, men är det ändå och Anders Fröhling dyker upp. Han kokade pasta efter alla konstens regler hos en återförsäljare.
Christer Svantesson och Robert Maglia kommer i par tillsammans med bland andra Gladys del Pilar och i deras sällskap blir det aldrig tråkigt. Inte heller i Christina Möllers som jag hade förmånen och den stora underhållningen av att ha till bordet på DN-rosade Frantzén/Lindeberg nyligen och umgås med under fyra och en halv timme och 20 rätter - underbart.

Man ska inte ge sig in på att lista folk man känner så här upptäcker jag, De flesta blir nämnda, men många är dumt nog glömda.
Ja se där, idag, dagen efter rannsakar jag minnet och kommer på en av dem jag träffade på väg ut och som lockade tillbaka mig in igen och det var trevlige Jesper på Krubb