torsdag 25 juli 2013

Ny resa med barnen, började med Tommy Löfgren på VästanåVi våldgästar Tommy och Mona alltför mycket tycker vi, men gästvänligheten består och vi tar med oss kött, kilovis, varje gång till hans pallisadgrillning. (Inlägg från midsommar)

På Västanå möts gräddan av naturkännare, botanister, geologer, naturgeografer, svampgurusar och fjärilskännare. Vackrast är kvällarna vid långbordet i trädgården och vid kvarvarande eld från grillningen.

Tommy i sitt jobb som vegetationskarterare, varje liten färgförändring anger olika slags  rekommendationer eller  fakta om vad som växer var och vad som bör göras, en prick - en raritet. Komplicerat, jag har försökt förstå i decennier.

Så åkte vi dit för en första övernattning för vår tur vidare och jag blev insläppt på Naturskyddsföreningen Älvkarlebys hemsida på FB. Något för den vetgirige att söka medlemskap i.

Upptäckte att oxkött kanske behöver mer av direkt maillardreaktion som inte pallisadgrillning ger. Långsamgrillad grisnacke däremot som ska gå länge och rakt genom passar mycket bättre för den här slags tillagningen. Vi hade två kilo drygt med oss och det gick åt i ett huj.