onsdag 30 september 2015

Stenugnsbageriet nästgårdsSedan jag var där sist, på Vallentuna Stenugnsbageri har det skett en hel del, speciellt på serviceplanet.


Här möts man i det utbyggda kaféet av fasta menyer och med servicepersonal som kommer och tar upp beställningen på padda. De flesta mackorna görs a la minute och är hur djädrans bra som helst med rikligt med pålägg.
Kafet är exemplariskt bra och brödet är en dröm. Åk dit, till Vallentuna Centrum, bara för att koppla av en stund, bli omhändertagen och få vara speciell. Gör det!


Att jag öppnar det här om bageriet med en kantarellbild har sin orsak i att vi var ute för att plocka svamp...eller var det egentligen så? Jo, okey vare sig så eller inte så var det kantareller i påsen en dag, flera dagar och mer ska det bli.

Gräset gror och kon får "jobba" av helvete


Äh, det är ju egentligen ganska fantastiskt, klippa gräset in i oktober. För så är det och så får det bli. Trodde i min enfald att gräsklippandet skulle få upphöra nu i slutet av september och att det jag klippte senast skulle vara det sista för säsongen. Var lite glad över frostvarningsnatten nyligen, men med skogen i ryggen nådde bara frosten från åkern och fram till tomten på andra sidan vägen.
Det blir till att bränna fett och kalorier en gång till före jul, ju förr desto bättre.
Tätare, grönare och mustigare gräsmatta har jag inte sett förr. Å helvete vad den växer.