torsdag 25 februari 2010

Halvfabrikat som favorit


Jisses - den är sanslöst bra, Gazpachon som vi hittade i Vinns kyldisk på Stinsen, uppstaplad som någon slag lockbete till vad vet jag? Vinn i Stisen är en butik under stor förändring - ska så småningom bli en City Gross och det ser vi fram emot. Vissa varor känner vi igen från vår utmärkta City Gross butik i Höganäs där vi handlar vårt somriga kött och släpar hem till Viken.
Gazpachon hur som helst, väl kyld och fullknökad av smaker, bland annat med olivolja som vi naturligtvis förstärker med vår egen lyxigt importerade italienska. Inte en E combo i innehållsdeklarationen, inget konstgjort bara bra smaker - när man tänker efter i minnet så här på eftermiddagen så kanske ett litet uns vitlök mer hade gjort den ännu mer personlig.
Vi serverar den i breda glas och så gott som alltid (sedan en tid varje dags lilla för-förrätt) med ett gäng handpillade räkor på toppen och några stänk Tabasco.
Snabbfrukost har den börjat fungera som också - frukost i brådrasket i sällskap av ett enminutersägg (inte sammanblandat alltså) med ett stänk kinesisk soja och två stänk Tabasco.
Det är snart färdigt att servera även denna kväll före gårdagens stekta strömmingsfilé i litet salladsblad med namprig.