lördag 24 november 2007

Tabberaset goes Bingolotto

Kolla in sista timmen av Bingolotto i TV 4 i morgon, söndag. Tabberaset sitter i soffan i Göteborgsstudion och pratar mat tillsammans med Rickard Olsson och Björn Skifs!
Nu håller jag på att lära mig hur man gör...(?)...spelar bingolotto alltså för det ska man göra som soffgäst. Jag måste förstå vilka siffror i rad som ger Bingo.
Självklart har bingolottoengagemanget och mitt matprat med Astrid Lindgren att göra och appropås min bok "Järnspisar, hackekorv och tabberas".
Ringde min förläggare som bara kunde meddela att upplagan snart är slutsåld och att den som verkligen vill försäkra sig om ett ex torde gå in och göra det NU! Lättast på den speciella "Astridlindgrenssida" som både Adlibris och Bokus lagt upp eller genom ett besök i DIN bokhandel.
Under tiden fram till sändning i morgon kväll ägnar vi oss åt sedvanlig njutning.
Igår stiftade jag bekantskap med en lokalt nyöppnad indisk restaurang "Sukh Indian" på Rotsunda Torg i Sollentuna - bara en lunch, men den var så alldeles förbaskat bra att vi återvänder ikväll hela familjen - milda heta smaker, örtiga såser med en balanserad fruktighet och en kyckling som verkade insprejad med ett litet moln av saftighet och mörhet, lamm som smakade som en hel sommarslänt mot salt hav. "Vi kommer aldrig att ge upp den indiska smaktraditionen" sa bröderna som driver stället innan de öppnade. Ikväll får vi se vad de går för på allvar.I koreansk smak delade vi glädje igår på Arirangs systerkrog Vega som följdaktligen ligger på Vegagatan i Stockholm. Bra smaker, underbar service, en bläckfisk i min bibimbap som smälte på tungan och en Mandoo som kanske skulle haft en hetare panna vid stekningen, men som ändå smakade hyfsat bra.
Bäst var alla minnen som väcktes där vi satt nu ett tiotal år äldre. Ett gäng som då bevakade det mesta åt "SRSveriges" alla lokalradiostationer från Stockholms horisont. Några hade hoppat av radiosysslan (jag har ju kvar kontakten genom mitt frilansande för P1 och Meny vid sidan av allt annat), en hade blivit personalkonsult på företaget med uppdrag långt utanför EU, en sitter och är webbredaktör för mat och kultur på en av landets stora drakar, en bosatte sig i IRAK och har nyss kommit hem, en roddar Radiokören, en är pokerproffs och en är kvar och gör precis det han tycker är roligast - Se där! vilket gäng och vi tänkte "Tänk om vi skulle slå oss ihop igen och göra något" - vi får väl se hur det blir med den saken!

Nu är det bara en halvtimme kvar innan vi ska sätta oss vid det indiska bordet och jag har precis hällt över en nykokt lag till de stekta strömmingsflundrorna jag köpte häromdagen av Sture Nordin i Bönan, egenodlad rödlök i och nykrossad kryddpeppar är självklarheter i lagen och till strömmingen.