Får väl ändå inleda med en bomb! En västkustbomb från Percy's
Lite tradition att vi handlar den på torsdag eller fredag när de är
helt nygjorda, krämiga, saftiga och sanslöst goda. Till den dricker
vi en nysläppt alkoholfri drink som heter Hopple, väldigt bra med hög
syra, en trevlig spritsighet och långt ifrån alla försök att göra alkohol fritt vin.
Morgonen inleddes med en fyrakornsgröt som jag blötlade igår på dagen. Kokade i 30 minuter, de sista fem skickade jag ner en näve havreflingor - allt från Saltå kvarn. Åts med mjölk från Antuna Gård och med råa lingon plockade i Hälsingland.
Så var vi på några vernissager i stan, blev sugna på kaffe och kaka. Slank in på Thelins på Nybrogatan och jäklar - vad skådar mitt öga om inte norra Sveriges bästa räkmacka på riktigt rågbröd och fullknökad med räkor. Så var dt och så fick det bli efter minsta motståndets lag. Skitgott kaffe också!
Hemma väntade några "prefabricerade" Wallenbergare som bara var att steka på försiktigt försiktigt och östa med hett smör, ösa, ösa, ösa. Till; råa lingon, kokta gröna ärtor, smält smör och ett mos på vår egen potatis från landet.
En bra dag med andra ord.