onsdag 15 februari 2023

Mitt nya jag och räksallad till middag


Det som skulle bli högst hundra dagar har nu blivit 30 år. Mer om det i ett senare inlägg.

Mitt nya jag är också att en halvmeter hår klippts bort så här efter fem år. Började som helrakad på huvudet för åtta år sedan och sedan fick det växa långt och ganska böljande.  Över en halvmeter till i förrgår.

Då gick jag med bestämda steg till frisören och fick en herrfrisyr. Märkligt nog så var inte skillnaden så stor - alltså jag pratar om känslan inte om utseendet.

Firar 30 års nykterhet i flera dagar. Klippningen var ett sätt att fira, ett annat blir ett AA-möte och igår firade vi med en räksallad till middag.

Isberg (ja häckla mig gärna, men jag tycker en krispig isbergssallad är oöverträffbar), söt spetspaprika, vårlök, schalottenlök, smörstekt ostronskivling (i smör från Antuna) som får rinna av ordentligt på papper. Hårdkokta ägg och så ett gäng handpillade räkor, ordentligt  för räkor ska vara huvudingrediensen i en räksallad. Dressat på tallrik med en hemslagen klassisk majjo (med lite mer fransk senap än brukligt)

Väldigt gott med nybakade bröd till. Som dessert en härlig Camembert de Normandie (au lait cru) från la Recerve des Cremiers.