söndag 2 augusti 2009

Fulaste blomman


Jag tror att det är en perenn aster av något slag, men vet inte.
Den står mitt uppe i djungeln av jordärskockor bredvid Augusts sandlåda och är den trognaste av alla perenna växter jag har, tar tid på sig , men kommer verkligen stort i slutet av juli.
Någon som vet vad denna sanslöst fula blomma heter - den är så skräpigt ful, men trogen, att jag inte näns att ta bort den.


Annars var det meningen att förra blogginlägget med radioinslaget från Vikentomater skulle bli en mjuk övergång till den plats vi nu befinner oss i Skåne, granne till tomatföretaget och alldeles innanför Svinbådans fyr.

Varför i helvete händer det inget efter de svenska vägarna? E4an är skittrist körning i 60 mil.
Rodjana kommenterar alltid att i Thailand, där minsann står det entreprenörer var annan kilometer och bjuder ut lokalt producerade varor.
Jag frågade jordbruksminister Erlandsson samma sak, vid en privat middag - varför i helvete händer ingenting på vägen mellan Jönköping och Värnamo? - hans egna hemtrakter - och han höll med och menade att det var något han ville ändra på.
Idag är det viktigt att det händer saker efter våra vägar, inte minst landskapsarkitektoniskt, det minimerar risken att somna vid ratten.
Jag tror att ett utbud av regionens produkter efter vägen skulle pigga upp den mest sömnbenägne bilföraren,
I alla fall är vi nu framme efter en uttråkande bilresa - Tack Anders Wall för storslaget klassisk sommarradio idag, lysande sällskap och bra musik. Sicken klasstory han bjöd på.