torsdag 13 april 2017

No limit, ingen hänsyn...mot mig själv

Det här är en grej som jag faktiskt lagt i sparalådan jämte andra viktigheter.

Jag har ägnat mitt liv åt en slags nostalgisk hänsynsfullhet och hängt upp minnet på föremål och små lappar med anteckningar istället för att låta saker sjunka in och sedan berättas fritt om än förvandlat av erfarenheter och sammanblandat med andra intryck och uttryck.

Nu är uppgörelsens tid. Förstår att de där pinalerna, prylarna, lapparna, anteckningarna inte betyder ett endaste dugg.
Har nu fått den stora förmånen att gå genom allt inför flytten den 29dennes. Först gick det mesta vid loppisen i söndags och resterna skickades till Skopan i Upplands Väsby dit hugade spekulanter efter lagerska rester och lämningar kan vända sig på lördag.

Middag igår, lite stekt sej med torrkokt spenat och jordnötssås (recept nedan)


Idag har jag gått genom gamla teckningar, små målningar på papper, gammalt mög som jag sparat för att jobba om. Nu ligger de i en papperspress på Sörab jämte en hel hög gamla passepartoer och transportmappar. Med åkte också en och annan grej som jag fått av andra och som inte är så bra grejer. Bilder av folk som jag inte gillar!!! (kan man vara sån, kan man skriva så, kan man göra så att man kastar sånt?)
Har också sorterat ut en del oanvändbar grafik jag samlat på mig (och en del original) av folk jag förvisso gillar, men vars grejer jag inte går ihop med. Dessa ligger nu i en mapp fvb till ett sommargalleri på Gotland.

Ja, vad gör man när all tid går åt till att packa och kasta inför flytten.

Oj så rent det blivit i lådorna. Tar en sak i taget (några har tipsat mig om att det är så en slipsten ska dras) och i morgon är det dags för sängkammarens bokhyllor som vi dolt bakom ett draperi. Där finns en hel del gamla godsaker att lämna åt sitt öde. Uppskattar att jämfört med när jag flyttade hit så kommer jag att ha kanske 40 färre flyttlådor. Å andra sidan har min kära Kristina sitt pick och pack, men också där  sker en utrensning av sällan skådat slag så, Yes vi kommer att vara rena, inte från vårt skiftande förflutna, men från förflutna föremål som vi så envist fört med oss flytt efter flytt tills vi nu förstått att livet finns där ändå.

Oj, så vi ser fram mot flytten "hem" till Sollentuna.

Jordnötssås
2.5 dl kokosmjölk
2 msk röd currypasta
2 dl jordnötssmör (mellangrov)
2 msk sherryvinäger
1.5 msk palmsocker

För ihop ingredienserna och koka upp under omröring. Sådär ja, nu är det klart!