Blomsterträdgården
Just nu är det blommorna - snart grönsakerna, gurkorna sväller, squashen likaså, jag har duschat min 1700 talspotatis och vågar nog snart ta upp ett kok av den röda Ahlströmern Rättviks Röd. I morse låg den där fällad, en råtta stor som en pudel, under den grönskande nätmelonens bladverk i min mullbänk. I veckan hade den grävt stora hål i hörnen och fördärvat en del, nu small den ihjäl och August var med när vi grävde ner den och klappade till över hålet med spaden. Gillrade med sämsta Willys prickiga korv, den gillades tydligen och nu är fällan spänd igen för en eventuell partner. Förbannar närmaste grannarnas komposter där råttorna matas in med kycklingrester och kokt ris.
Ska schakta för ett växthus i kväll och i den luckra schaktmatjorden sätter jag potatisen till julbordet, sättpotatis som legat kvar sedan april/maj och fått små hårt knutna violetta groddar.
En böna om dagen för August som är superintresserad av att öppna och se hur bondbönorna utvecklas
Korianderblom är humlefång
Till gurkinläggningar, potatiskok, kräftkok
Vi har aldrig haft stockrosor i trädgården, i år planterade vi dem lite här och där för att få färgglad höjd och vilket neonsken det blev!
torsdag 22 juli 2010
Nam prig kapi och grillad makrill
Sotat marinerad makrill på grillen - kräver starka sidosmaker för att lyfta fullständigt och bli till en värmebefriande smakbomb i sinnet.
Det finns tillfällen då solen och värmen lockar fram lusten till det ekivokt smakdjärva i familjen, speciellt när vi kommer samman med andra med liknande intresse.
Häromdagen var vi hos vännerna Åbergs och grillen stod framme och köket var öppet och råvarorna fanns redan på plats.
Rodjana snittade de nyfångade makrillarna. En utmärkt grillfisk och underskattad i smak. De gneds med svampsoja, salt och peppar tillsammans med skuren stjälkselleri och fick mogna tills grillen var het.
Sallad på glasnudlar och bläckfisk, hett så in i Norden
Under tiden sattes en extra sommarhet jam wunseen plameuk; sallad på glasnudlar, bläckfisk, chili, fisksås, mynta, och stjälkselleri samtidigt som en Nam prig kapi rördes ihop. Denna fullkomligt förförande "gucka" skriver tabberaset om i allmänhet här och i synnerhet här
Nam prig kapi till grönsaker och grillad makrill
Häromdagen skrev vi om hur värmen och högtrycket hanteras så att den svenska sommaren vänds till enkelt liv och njutning. Detta ovanstående är kapitel två i den konsten.
Det finns tillfällen då solen och värmen lockar fram lusten till det ekivokt smakdjärva i familjen, speciellt när vi kommer samman med andra med liknande intresse.
Häromdagen var vi hos vännerna Åbergs och grillen stod framme och köket var öppet och råvarorna fanns redan på plats.
Rodjana snittade de nyfångade makrillarna. En utmärkt grillfisk och underskattad i smak. De gneds med svampsoja, salt och peppar tillsammans med skuren stjälkselleri och fick mogna tills grillen var het.
Sallad på glasnudlar och bläckfisk, hett så in i Norden
Under tiden sattes en extra sommarhet jam wunseen plameuk; sallad på glasnudlar, bläckfisk, chili, fisksås, mynta, och stjälkselleri samtidigt som en Nam prig kapi rördes ihop. Denna fullkomligt förförande "gucka" skriver tabberaset om i allmänhet här och i synnerhet här
Nam prig kapi till grönsaker och grillad makrill
Häromdagen skrev vi om hur värmen och högtrycket hanteras så att den svenska sommaren vänds till enkelt liv och njutning. Detta ovanstående är kapitel två i den konsten.
Bland fjärilar och humlor
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)