söndag 24 november 2019

Njutning med K, ostron och räksmørrebrød



Vi sa att vi skulle ta något enkelt…och det gjorde vi.
En låda ostron och en räkmacka, det förstnämnda från Normandie och den sistnämnda från ICA:s ganska utmärkta Smørrebrødsutbud.


Så såg vi filmen om Peter Jöback, en glättig sak med bråddjupa inslag. En feelgood på ytan men en tankeställare längre ned. Helt enkelt väldigt bra och lite svårt när det fanns starka inslag att relatera till.


Öppnade ostron i fart och i brist på både vinäger, charlottenlök och citron så åkte Tabascoflaskan fram.
För en massa år sedan var jag på Tabascofabriken i Lousiana och gjorde reportage för SR P1s Meny. Rider lite på den resan i minnet fortfarande och där vi käkade ostron frö glatta livet ute på ägarfamiljens jaktstuga ute i marshland bland krokodiler och tvättbjörnar. Så år vi rasande mycket kräftor kokade i chilin som blir över när såsen tagits tillvara, varma nykokta md sting.
Det räcker med en droppe i ostronet för att få fart på sälta, hav och hetta.

Så där ja en helig kväll i sällskap med livets stora njutning och i bästa sällskap med K.