Blod och lever med inlagda lingon och rödbeta
Speltmjölsbrioche med kycklingskinn och rostad vitlök
Grishuvud i blomkål med löjrom från Kalix
Biffen från ”Chubai” (46 månader gammal) på friterad
vitmossa
”Vichyssoise” med tryffel och aska
Krispig morot fylld med fågellever och dragon.
Kapitel 1
Ostron ”62°C” med Yerseygrädde och torkat sjägräs och fryst
havtorn.
Havskräfta (Ingemar J) och blekselleri samt essensen av
grönt äpple
Gädda (Mälaren) serveras med kungskrabba kokt i öl och dill
Benmärg med rökt persilja och smetana sereras med
oscietrakaviar
Kapitel 2
Eldat bröd med nykärnat smör
Satio tempestas (62 vegetabilier från egna landet, fjällen
från brax)
Pilgrimsmussla (Hitra) med tryffel ”Dashi” samt de första
äggen unghönorna värper
Kapitel 3
Grillad marulk med vispad getgrädde parfymerad med lakrits
Fryst morot och grapefrukt med rosépeppar och olivolja från
I Gunther
Två serveringar av lamm från egen uppfödning i Askersund
Kapitel 4 & Epilog
Sammanfattning och förstånd
Inte en enda svacka. Det märkliga är att förnyelsen tycks vara en ständigt pågående rörelse. Måltiden åts i onsdags.
Här får man tillåta sig att bli lite tjatig. För den som missat blev boken nominerad till utnämningen Sveriges bästa kokbok alla kategorier
|