söndag 14 februari 2021

Satte som mål en månad - nu har det gått 29 år


Jag har delat det här på Fb. Men nu vill återkoppla till saken så här dagen efter och tacka för alla fina kommentarer och ryggdunkningar och hejarop. Främst för de tre rosorna jag fick kvällen innan från min bästa kritiker och största kärlek.



Sist jag firade nyktra år (för det är verkligen något att fira, ingenting är självklart när det ankommer besatthet och begär efter brännvin) så ställde jag en fråga om det är någon därute som vill ha det jag har av nykterhet och liv och att då inte tveka att messa mig, ingenting är så bedrövligt att det inte går att bli bra.

Gör det!

Men det är ju så alldeles förbannat gott, fläskpannkaka med rårörda lingon


 Idag blir det något annat som är förbannat gott och det är isterband med stuvad potatis och inlagda röda betor. 

Ett alldeles speciellt minne med fläskpannkaka finns här.

Jag upptäcker att jag ältat denna läckerhet i flera omgångar. Läs om alla goda recept här.

Fläskpannkakan på bilden var med alldeles utmärkt rimmat bogfläsk från City Gross, prima gårdsägg och riktigt fet gammaldags mjölk - ja men då blir det ju extra gott. Bäst av allt om man lagar den på 11 dl mjölk för då räcker det även till morgondagen, lite uppvärmd och med smör och ost. Det är en liten sensation då på morgonkvisten att ta en tugga full av njutning och så det där lite salta stinget av en fläskbit inbakad. Jisses så små saker som kan vara till förmån för en god frukost.