fredag 7 oktober 2011

Bli mjölnare på Överby Kvarn i morgon lördagVäderprognosen ser bra ut för morgondagen.

Rejäl blåst är exakt det som vi önskar oss.

Klockan elva lördag förmiddag kläs vingarna på Överby Kvarn, en rejäl vindmölla som ligger i Överby längs vägen till Stäket från Rotebro.

Så mals ett eget sollentunamjöl som sedan är till salu för den som vill. Ett perfekt mjöl att sätta surdegskultur av och sedan baka brödkakor av. En vindmjöl från Överby!

Fika finns på plats och så får var och en som vill en liten lektion i hur originaltekniken i kvarnen fungerar och hur mjölet blir till.

Kör vägen från Rotebro mot Stäket. Från Rotebrohållet ligger snart kvarnen på höjden till höger efter all golf och från Stäket ligger den på vänster hand efter avfarten till Väsby och precis innan all golf börjar.

Nu hörde jag någon viska att man söker fler mjölnare till kvarnen. Är Du intresserad av gammal teknik och ett fantastiskt sätt att skapa smak så hör av Dig, antingen till den här bloggen eller vid ett besök i morgon lördag vid kvarnen. Du kan också ringa Sollentuna Hembygdsförening och tala om på telefonsvararen att Du är intresserad så ringer lämplig och kunnig ansvarig upp Dig.