onsdag 23 december 2020

Lackade vörtbröd från Janssons bröd i Ljusdal


Ja behöver inte smaka något annat vörtbröd efter det här, på samma sätt som att jag inte behöver gå till små snaskiga sushihål efter Sushi Sho häromveckan. (Läs mer här) Vörtbrödet från Janssons Bröd i Ljusdal är omätbart bäst, lackat med sirap och kaffe och med ett bombardemang av alla julens kryddor i degen. Ahhhh, vilken doft, vilken smak, vilken textur...magiskt (varför har alla andra slitit ut det ordet) bra!!!!

Och i vår beställning kom det två (tack och lov) samt ett surdeg med tranbär och ett danskt rågbröd, julen är räddad! Fatta? Ett en skiva av Janssons danska med en hög av kryddad och torkad griskind eller en hel hög med gravlax, eller varför inte med ägg majonäs, stekta små köttbullar, eller vörten med en rejäl skiva cheddar.

Mens vi ändå var i Ljusdal svängde vi förbi Tallåsen och ortens trevligaste butik, Möbeltjänst med en uppsjö lampor och lamphållare och världens bästa service och jo, det blev en hel del pengar landade där då vi har ett torp som behöver ljusglimtar här och var. Alltså, under sommaren drog vi på oss en hel hög glasglober som saknade hållare - nu är det fixat!

Och mens vi ändå var där, i Tallåsen (ortens jordgubbsland) passade vi på att åka till Martin Söderkvists gårdsmejeri för getostar, wow...kan man hålla sig till julafton i morgon?