torsdag 10 april 2008

KroppkakorDet är stora härliga kroppkakor med ett ganska tunnt lager finmald delikatesspotatis och så en lagom blandning av rimmat sidfläsk och rimmad skinka i fyllningen. Aningens för lite kryddpeppar, men det kan man förstå när det handlar om köpekroppkakor som ska lägga sig någonstans på den där gränsen av vad folk estmerar och icke.
I alla fall var dagens middag ett resultat av ett hugskott som kom över oss efter en rasande spänningshuvudvärk, ett smärtsamt med gottgörande besök hos naprapaten och sedan latmasken i mig.
Stod länge vid disken hos Percy's kött i Norrviken och valde mellan kroppkakor, pösiga Wallenbergare och deras hemlagade kroppkakor. De sistnämnda kokas varje dag och är omåttligt populära så det fick bli som det blev á 95 kronor kilot.
De är så matigt stora att det går fem på kilot så jag köpte åtta så att jag skulle få tre över till att steka när de satt sig i kylen efter några dagar.
Vi serverar med lingonsås och riktigt brynt salt smör.
Visst ska det väl vara på det sättet? Att ena dagen sitter man på en av landets bästa och roligaste krogar och äter den stora menyn med vid pass 20 rätter och sedan landar man dagen efter i en på gränsen till paltkoma efter två och en halv makalös kroppkaka.