måndag 11 februari 2008

Sviter

När jag skrivit klart igår gick jag en sväng i kvällsvärmen och tog en bild utanför min skrivarlägenhet. Pråligt? Inte sant, men varmt och helt fantastiskt med cikador som jetplan bortanför mig. Nu är jag klar och det känns gruvligt skönt

Mår fortfarande pyrt efter magköraren, men jag får skylla mig själv att vara utrustad med en gnutta orut å andra sidan går det ingen nöd på mig där jag sitter vid skrivarlägenhetens pool och låter den brännande solen få mig att må bättre. Äter sådan kost som det inget är at blogga om, recoverykost, omeletter, lite mosade frukter, bananer (köpte ett knippe med över 20 söta små för sju SEK, och det var dyrt!)
Har lämnat sista kapitlet till en ny bok idag på morgonen medan Ni sov hemma i Sverige. En långdragen, smärtsam, process men en bok som andas optimism och klarsyn. Vad den handlar om och vad det är för en bok? Det säger jag så fort förläggaren går ut med den vilket sker inom kort. Klart är dock redan att den översätts till fem språk och att den kommer på svenska i maj. Och så kan jag säga så mycket som att den handlar om något som ligger långt långt från mitt vanliga gebit.
Nu ska jag rulla ner i poolen och sedan gå en bit i sanden efter stranden och fira att jag är befriad från det maniska skrivandet en stund och tills nästa manus ska levereras (senare i vår).