måndag 15 mars 2021

Försök plåta pölsa så det ser gott ut.

Uppäten Pölsa från Björks i Färila

Jo jag har gjort flera försök, undanhåller dessa för offentligheten. Huvudsaken är ju att det smakar gott på tallrik, stekes lite fint, men absolut inte för mycket och så serveras med stekt ägg (som till stångkorv) och inlagda rödbetor.

Just så år jag och August igår, pölsa från Björks i Färila - kan inte bli bättre och med små röda kokta delikatesspotatisar till. 

Jäklar nu blir jag hungrig, ikväll blir det välhängd biff med lök och stekt potatis.

Assarponken från rufs till finfrisyr


Vi vet ju egentligen inte vad han gillar bäst, den rufsigt ovårdade stilen som i och för sig är charmig men väldigt svårvårdad eller den fina lena stilen som är så prydlig att man skulle kunna ställa ut honom. Assar får inte välja själv, det gör vi när rufset släpper ifrån sig ett halvt kilo smuts och sand i sängen.

Katharina, vår pälsvårdare är urskicklig med Assar och har kan gå därifrån utan att behöva ta vägen via terapeut med allvarliga psykiska men. Nu när ett knappt dygn passerat skulle vi nog kunna säga att han nog trivs bäst i vårfrisyren.