onsdag 29 juni 2016

Sånt här händer bara i Väsby, Sibylla blir bästa krogen

Nu är det väl inte helt sant för mig veterligen rankas inte krogarna i den här delen av världen.
Vi hade lunch hemma med vänner och svärmor/mamma. En Kristinasallad, matig och fanstastiskt god. Kallrökt lax för den som önskade och en ganska lös majjo med rikligt av Dijon. Chokladrulltårta med blåbärsgrädde till kaffet.Det var väl inte riktigt så att vi hade lust att ställa oss vid spisen ikväll, inte riktig lust att äta ute heller för den delen.
På rull med bilen i Väsby för att hämta beställda sommarböcker (wow, längtar till fullödig läsning) kör vi förbi Sibylla. Alltså, bara sett den där skylten tidigare efter vägen och tänkt "aldrig", eller snarare "möjligen"...om alla andra alternativ är uttömda.

Så säger Kristina "jag har ätit där, gillar man junk är det bra junk"
Vi svängde in för åtminstone öppna dörren och kika.
Jättestort med soffor och bord och rent och snyggt och en annorlunda lekavdelning för barn som också den var gigantiskt stor.

Nu visade det sig att den här Sibyllan var en avfälling från gamla...ja vägfarare minns den säkert Mammas i Väsby, ni vet den som hade tag som på en flugsvamp och låg dikt an E4an.
Gjorde reportage en gång för länge sedan, sent 70 eller tidigt 80-tal, med uppdrag att åka till Mammas i Upplands Väsby för att äta Sveriges dyraste hamburgare "Mammas lyxmask" toppad med rysk kaviar. Tidningen betalade och det blev "skrevet", men minns inte hur jag såg på saken eller hur burgaren smakade. Då var jag inte ensam att uppmärksamma korvmojjen med rysk kaviar på burgaren. Det visade sig vara ett hållbart reklamtrick. Mammas röda flugsvampstak lyste från snart sagt varje magasin och dagstidning.Nej kaviarburgaren serveras inte längre. Däremot en massa andra lustiga grejer. Vi tog tunnbrödsrullar med genuint pulvermos. Kristina som allrahelst i sådana här sammanhang lutar sig mot det vegetariska tog en sojakorv.

Personalen? Godmodigare och trevligare har jag sällan sett till. Kunde allt om det som serverades. Hade jag begärt en näringsdeklaration och jag säkert fått en sådan upprabblad för mig.
Ibland älskar jag junk, men det måste vara kvalitetsjunk.
Det var väl inte det här fullt ut (moset) men just moset lockade fram minnen, länge sedan glömda.  Vi bara satt och njöt åt den absurda men kliniska miljön, åt personalen som babblade trevligheter till alla som kom inte, åt barnavdelningen som var stor som en tennisplan.
Och jo, visst, rullen dröp av härligt smör, chorizoolja, majjo, gurka, stark senap, mos och ketchup - exakt så som det ska vara.