måndag 7 maj 2007

"Paa low" på rimmat svenskt fläsk


Chilli som torkas och rostas och krossas och blandas med lime och fisksås - hett som attan och starkt beroendeframkallande.

Kommer hem från jobbet.
Rodjana är i sitt verkliga höggraviditetsesse. Det är polerat, städat, väldoftande, dammfritt, nystruket...allt, och ingen tvätt på tvättmaskinen och knappt någon i tvättkorgen. Tabberaset är kliniskt rent.
Det är alltså baby "på G" alldeles snart, verkar det som - det var likadant när Alma kom...och Lovisa.
Bäst av allt idag var en puttrande Paa Low moo med hårdkokta ägg på spisen och ris i riskokaren, att intagas framför TVn med nam prig bun (1 del torkad rostad krossad chilli, 1 del fisksås, 1 del lime)
Rodjana lagade mat för att hon var sugen. Men behöver egentligen inte ens känna doften utan bara säga Paa Low moo och man får smaken i munnen och styrkan och syran från prig poon.
Buljongen är som den mörkaste bärnsten och kanel och stjärnanisdoftande.
-Känner Du, frågade Rodjana - jag har använt Ditt rimmade fläsk. Och visst blir det bra.
Det rimmade fläsket är aningens hådare än det färska sidfläsket annars är det ingen större skillnad. Sältan då förstås så vi utesluter fisksåsen när vi lagar Paa low moo på rimmat sidfläsk.
Alltså en härlig hemkomst och grannens dotter från Chile har lärt sig att estmera thaimat och kommer mer än gärna över till middag.
-Ska ni äta eller... är hennes standardfråga med förväntan.
Mer om Paw loo moo här.
Nu börjar vi ladda för den nya babyn!