torsdag 5 februari 2015

Årtets Kock direkt på GT och rostad blomkål med brynt smör och rökt paprikapulver


Man blir lite inspirerad av Årets kock, trots dåligt detaljerade bilder och en alldeles för het Anders Dahlbom som hela tiden avbryter och överröstar sin presentatörspartner Alexandra Zazzi, onödigt och kränkande. Någon kunde väl pratat med Anders under sändningen.
Inspirerad, jo, i all enkelhet, bara sugen på något gott. Blev ett rostat blomkålshuvud med brynt smör, charlottenlök och rökt pulver på paprika. Smällgott.


Ett litet blomkålshuvud, ugnen på 250 grader. Olivolja över hela huvudet, låt eventuella kronblad sitta kvar. Kör så att huvudet blir ugnsrostat runt om. Salta. Kolla så att det är genomvarmt och mört, vänd ofta. Bryn smör med lite salt. Hacka en chalottenlök fint. Lägg upp ett halvt litet blomkålshuvud på tallrik, ös brynta smöret över, drössa över hackad lök och lite rostad rökt paprikapulver. That's it!