Det nya tänket, att fläska med kött och proteiner och fett, får mig till oanade experiment bara efter en vecka. Jag har notoriskt vägrat Quinoa som jag tyckt luktat frisksportsrestaurang lång väg. Tänk, det fanns en tid i mitt förflutna då jag drack rödvin på kvällarna och gick på frisksportsrestaurang till lunch. Motsägelsen såg jag inte då. Å andra sidan utspelade sig det här i Norge och frisksportsrestaurangen låg i Oslo och var vid sidan av Teatercafeen och Bloms det enda alternativet med vällagad inspirerande och smakfull mat. De övriga näringsställena hade allt övrigt att önska vad gällde detta. Året var 1973.
Quinoan skållades och kokades enligt anvisningarna med dubbelt så mycket vatten som frön, för det är ju ett slags mållafrö. Rejält med smör varvades i tillsammans med pressad vitlök och en liten dos tryffelolja (Äkta). Till slut körde jag ner nyriven Parmesan. Quinoan blev som en risotto och saltades och pepprades före servering. Gott ska jag erkänna. Den fick gå tillsammans med en hetsig kinakålssallad spetsad med sockerrörsvinäger och olivolja (sockerrörsvinägern är inte mer sockrad än annan vinäger!). En saftig röd bit importerad entrecôte till.
Ner 3,8 första veckan och bildtorsk!
tisdag 22 januari 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)