söndag 15 juli 2007

En packe med betor


De blir liksom ångkokta och inget av smak går förlorad.
Rasande trevligt igår på ett undanskymt sommarparadis mellan Bro och Sigtuna. Mitt i skogen i en liten dal och där bor en irakisk parlamentsledamot, en rysk optiker som har mottagning i Moskva och som pendlar och så träffade vi en familj som var lika thailändskt blandad som min och som värdparet Kjell och Goy. (tack för senast). Märkligt var folk hamnar i livet!
Vi promenerade efter maten; precist grillad entrecôte med bearnaise, nyupptagen färskpotatis och vita och röda betor från vårt land. Och vi blev informerade om nästan var och varannan som bodde i området, sånt är skitkul!
Kvinnan som äger det här växthuset ska jag göra reportage om så småningom efter semestern om hon vill - en sanslöst bra story har hon att berätta och ett extremsnyggt växthus.

Gör så här med betorna:
ett knippe vita eller röda eller polka, inte större än cirka fem cm
Tvätta noga och klyv. Lägg upp folie slätt och täck med den finaste rödbetsblasten. Lätt på betorna och salta rejält, svartpeppar också. Förslut noga och linda ytterligare ett lager folie runt. Gör en form som Calzone.
Lägg på grillen och låt ångkoka 20-30 minuter. Vik upp, ät och njut - skitgott med bearnaise, så det så!

Smultron och fil


I morse åt mina barn ekologisk filmjölk med smultronsylt. Alla barn borde få äta det till frukost någon gång i livet! Ut och plocka! Receptet finns nedan.
Känner ni inte alla doften utan att ens behöva tänka efter?