Där vi bor är det under 10 minus idag. Fick tag på en gårdskyckling och tänkte "tryckkokare" och så fick det bli. En hel kyckling, en morot, fem vitlöksklyftor, en bit selleri, en palsternacka, en rödlök, två stjärnanis och så salt. Fick gå på lagom tryck i 28 minuter och sedan tryckutjämna av sig självt.
Tog upp "rensade" kycklingen, typ rev den i bitar och rensade bort skinn och ben. Silade buljongen och lät den koka ner till hälften. Tillsatte en skvätt fisksås och en skvätt Kikkoman.
Rensade lite svartkål som var de sista av småskotten jag tog från landet och stekte hastigt i olja, salt och lime. Tog fram skivor av grillad squash från frysen (bästa sättet att äta dem, får en alldeles förträfflig rökig smak. Kokade ris.
Sådär ja, en skopa ris, en hög med riven kyckling, några skivor squash och så svartkål på toppen. Den rika kycklingbuljongen över, Väldigt, väldigt gott som middag.