söndag 15 september 2019

Det förlovade landet först sedan Sollentuna Gosskör i Skutskärs kyrka.Oj sådana band jag har med den här platsen, men så länge sedan att jag riktigt glömt Minnen bara far iväg, men blir en gnutta tydliga i närvaron.

Skutskärs kyrka idag. Här har släkten, långt före mig sjungit, döpts, konfirmerats och begravts. Har en bild på Salig August Lager, min pappas morfar, när han som ung sjöng i Skutskärs manskör. Farsan är född där, brorsan är döpt där och de äldsta ligger där i en illa skött grav som när jag var liten var ståtlig och fin. 

Från fabriken luktar det fortfarande Skutskär som jag minns det som barn och nu där framme i koret stod en ny August Lager och sjöng sopran i Sollentuna Gosskör och som de sjöng. Har inte hört kören så samlad och välljudande tidigare. En sommar som gjort alla gott verkar det som och ett körläger sedan fredags kväll på Laxön skärpte. Nya småglin i sopranstämman och de äldre sopranerna har vuxit till sig och gått över i mansstämmorna. Riktigt jäkla bra lät det. Ett varierat program med fin körmusik som fick avsluta den här helgens skördetur upp till torpet.