lördag 15 mars 2008

Thailand ligger i Sala

Stuvad morning glory och pad krapao förde Thailand till Sala för ett ögonblick i snövädret.

I alla fall låg Thailand i Sala idag när vi åkte Dit till svägerskan som med allra minsta möjliga förvarning, det var alltså ett hugskott som förde oss dit långt efter lunch och tillbaka i skymningen.
Pad Pak Boong, ostronsåstuvad morning glory med salta bönor. (undrar vilken slags ost de har i ostronsås?), Pad krapao moo, fläskfärs med vitlök, chili, oystersås, socker, soja och holy basilika, Paa Low moo och den har jag ingående berättat om tidigare, senast här när vi väntade August.
Thailand är där maten är - men det var vanligt surväder med snö på tvärs i allt det grå. Typiskt Sala.
Kusinen Emma.

Ett ljus i vädret var att ungarna fick med sig sprillans nya innebandyklubbor och innebandybollar från kusinen Emma som tydligen har "hajat" vad sport går ut på och gör en milt sagt kul karriär som innebandyspelare. Vi såg henne en gång i Sala, men då var hon fortfarande liten.
För 14 dagar sedan hade vi tänkt att åka och titta på henne när hon spelade här i en norrförort i någon slags serie, men så kom vi på att vi kunde ju inte stå här i Stockholm och skrika och heja på ett salalag, dels går det vår ära färbi och dels så kan man ju bli lynchad av motståndarmobben som har hemmaplan.