tisdag 30 juli 2013

Rubens himmel över Rotebro


Jag tänkte en gång jag skulle bli bättre än Rubens på att måla himlar. Jag gav upp tanken, både Rubens och himlen självt sköter saken så mycket bättre.

Trädgården gillar läget


Skördade mycket dill för att omkringdillandet ska bli till kron, enstaka välväxande lämnades, med andra ord.


Så, trodde inte det hade gått så fort, men gallringsbetorna är alldeles färdiga, sådär mjälla, söta, vackra. Kokta och serverade med dillmajonäs.


Allt växer så det knakar. Kronskockorna snart skördemogna...Yes, med finaste olivoljan

Åter till Rättvik och familjekväll med Anders Lindström


Vi har ju den där långa bakgrunden ihop. Först kör i Kummelbykören herrans massa år och parallellt "Äldre musikalisk komfort"  (En liten vitsig förvrängning av Early Music Concort"). Anders var musikledaren och byggde väldigt medvetet en rent outstanding karriär som körledare. Utan överdrift kan man säga att han med Kummelbykören var med om att skapa en helt ny musikkultur genom att introducera Christmas Carols i Sverige. Idag sjungs Carols överallt. Han var också med att introducera den anglikanska kyrkans evensong, kanske inte lika spritt, men ändå.

Jag kan nog säga själv att jag inte alls hade haft samma musikaliska utgångspunkt utan min vänskap med Anders Lindström som öppnade perspektiven rejält.


Vi fortsatte från Venjan och västra sidan om Siljan, i fäbodslandskapet. Vi åkte och pratade och pratade och åkte och stannade inte förrän i Tällberg där vi fick hembakat potatistunnbröd med messmör. Inte sådär LCHF, men undantagen får bekräfta regeln.

Här hände något märkligt. Vi hade legat ute några dagar och farit efter dammiga vägar. Nu skulle vi hem till Anders Lindström och behövde kollektivduscha. Alltså stannade vi till vid tunnbrödsstället, egentligen "Klockargården" och frågade i repan om det möjligtvis fanns möjlighet att hyra en dusch.

"Nej, men ni kan få låna vårt spa om ni vill, det är inte öppet nu så det är ingen där".

Man bara gapar, kan det verkligen vara sant det människan säger. Jodå, och vi blev ensamma i hotellets spa en knapp timme.


Laddade åkte vi hem till Anders Lindström och Ulla Karlsson. Utsikten över Siljan blev fonden när vi grillade och så smått började förstå att vi borde läst Anders guidebok över Rättvik ens innan vi anlänt.

(fortsättning följer)