onsdag 22 september 2010

Anklever Anglais på Edsbacka Bistro - blev det också verkligen!

Bistrons kalvlever vid ett tidigare tillfälle


Alltså - ibland blir det bara så efter principen "säger Du snöripa...".

Vi hade kört färdigt för dagen och var på väg hem med vår fiolspelande dotter efter att ha kollat av våra odlingar och sett en skog av solrosor därstädes och påmints om hur dj-a mycket grävande det blir. Då säger Rodjana - precis som vi far förbi Edsbacka Bistro "Kalvlever Anglais" mmm.

Första tanken blev att slå på en tvärnit, men vi hade en dotter till att hämta hem påminde vi oss, en som satt vid farfars mac och gjorde läxor. En massa tvärringande vidtog, Bistron bord - dotter ut och in i bilen så for vi till Bistron och parkerade på min egen plats (den är inte min egen, men vi kallar den så) bara för att konstatera att vi inte hade en spänn på oss än mindre kontokort.

Det här ovan har inget med anglais att göra dock lever - det är Rodjanas tunga, heta thailändska leversoppa. Det låter bara endokriniskt och inte gott, men är förföriskt. Mer om leversoppan här

Hem igen tog det bara ett ögonblick innan vi var tillbaka. Familjemiddag en helt vanlig sketen onsdag och med utmärkt smältande Kalvlever Anglais.

Vi kom på när vi satt där att vi faktiskt firade att lägenheten är såld (igår) och huset köpt (i förrgår) så nu går flyttlasset den sjätte december. Man börjar redan se vad som kan slängas. Men som sagt det här fick bli vårt första firande.