torsdag 14 februari 2019

Men min vardag blir ganska bra i alla fall....Jag ha fått inlärt, men det har föga fastnat om inte jag inte spänner alla musklerna, alla sinnen och verkligen koncentrerar mig, skaffar fokus med våld. ”en sak i taget”

Sätter mig att skriva en pitch på en ny bok till förlaget. Har ältat den där texten länge, nu börjar den bli bra. Reser mig för att koka kaffe. Ser att köket är stökigt. Laddar diskmaskinen, putsar, fejar, torkar. Oj, det är en fläck på köksluckan, det känns som fläckar på alla köksluckor. Tänker blixtsnabbt ”en sak i taget”, men lusten lockar och drar, kaffevattnet kokar, häller på och låter dra. Tar fram spray och torkar luckorna, oj – duken på bordet (fö övrigt konstnärsklubbens duk med tryck från bordsteckningarna) är fläckad, dags att tvätta, hämtar spray för fläckarna och tar in i maskinen. 

Helvete skulle vara och träna halv tolv, har tagit på mig träningskläderna tidigt i morse för att inte glömma. Duken är i maskinen. Där, badrummet bredvid tvättmaskinen, hänger torra skjortor, fem stycken, Oj Oj, strykning, sätter i järnet och börjar stryka, sneglar på bordet framför mig och ser tio servetter, sju handdukar och fem örngott, de måste också strykas. Nejmen oj, alldeles knastertorra, måste dänka. Efter en skjorta struken och hängd i garderoben måste jag bara dänka annars händer inte det här i rätt ordning. Dänker och ser att klockan går, måste till träning, rullar ihop det färdigdänkta. 

Tar en stor blå duk och börjar stryka, tar fyra skjortor därefter, det blir så fint, hinner tänka så bra när jag stryker. Borde dammsuga också, det är ju alla hjärtans dag, och köpa nya tulpaner. Vänta, Assar måste vattnas, han gnäller lite. Oj, massa grejs i köket som behöver fixas. Skjuter på träningen till i morgon. Men jösses så tiden springer iväg. Hinner jag duscha…men hunden, han har lagt sig igen, han är van, väntansvan. Jo jag måste duscha…men se så det ser ut i badrummet, sorterar vätt. Sådär jag, skjuter på annat, det kan vänta. Men texten då? Den som jag så stillsamt började med, och kaffet som kallnat och tre telefonsamtal jag skulle ringa och post som skulle gås igenom. Äh jag gör nåt annat.