måndag 26 oktober 2009

Smålandsraka utan händelserJag tror jag skrivit om det tidigare på bloggen - i alla fall har jag tänkt skriva det och tänker så varje gång vi åker ner till Skåne över Småländska höglandet - varför händer ingenting?
För en tid sedan var vi på jakt efter småländska isterband när vi ändå körde över Småland och vi tog Internet till hjälp och försökte nå kontakt med underleverenatörer - men det gick inte, ingen ville leverera till oss utan rekommenderade OBS i Växjö eller nåt sånt.
Vi har ju bilat en del i Thailand och vart än man åker så är vägarna kantade av lokala producenter och entreprenörer som bjuder ut lokala produkter. Över Småland är det mer öde än att ratta bilen i Norrland. Det är mil efter mil utan en enda levandes själ än mindre vettigt mat eller råvaruutbud undantaget två ställen som säljer lösgodis efter känt manér.
När jag åt middag en kväll med jordbruksminister Eskil Erlandsson vars Småland det handlar om tog jag upp frågan och han kontrade med att detta faktiskt är en trafiksäkerhetsfråga - ingenting händer - folk somnar. Men väck entreprenörerna då, alla de som inte serverar taskig motorvägsmat på importerade taskiga råvaror i taskig motorvägsdesignad miljö. Vakna smålänningar - gör nåt NU!