fredag 7 september 2007

Stringbokhylla


Nu har hon flyttat, min äldsta dotter. Till skatteskrapan med 600 andra studenter.
Vi skulle åkt dit hela familjen för att bli bjudna på middag och samtidigt sätta upp stringbokhyllorna som ditills hyst mina kokböcker. Nu åkte lillasyster Alma och jag till stan och trängdes med andra inflyttande studenter i hissarna till nästan högst upp med en makalös utsikt över nackamasterna, Saltis, Skärgårdens inlopp till Stockholm, Gustavsberg och vidare ut över öarna. Åt andra hållet Götgatan bort, Globen där nere, Enskede, Nynäslandet i diset.
Det var nog den hårdaste betong jag borrat i. Först som messmör i två centimeter och sedan som granit. Men det blev snyggt.
Eftersom vi lämnade återbud till middagen - förkylning hemma - så gick vi tre ner till Indira och köpte takeaway, chapati på rågmjöl, veg. kofta. Madras curry på lamm och Tikka Masala på kyckling. Så satt vi vid det högst begränsade lilla bordet i köket/studierummet/sängkammaren/vardagsrummet med den mest makalösa utsikt man kan tänka sig.

I morgon bittida är jag säkert sargad i hela kroppen av borrande och skruvande - skulle aldrig kunna tänka mig att jobba som hantverkare eller byggare - det gör ju ont ju.
Första egna baket i det första egna köket i den första egna lägenheten

Almas "röbätär och bråkåli"


Hon tänkte - "det vore nog bra med en bildtext så att man förstår vad som är vad bland grönsakerna på målningen".
Dagis 4 september 07, Alma 5 år, alldeles själv och alldeles självklart.
I söndags övade hon i menyskrivande hemma inför tidig middag med thailändska rätter. Vad månde bliva?