lördag 2 april 2011

Farfarsfika med Freija

Barn och barnbarn om vartannat. Dök på Freija och hennes "lattemamma" häromdagen i Espressohouse. Plötligt knallade hon bort från mamma och hennes väninna och satte sig i mitt knä. Så mycket har vi inte träffats att det är den naturligaste sak i världen för en ettåring - men tydligen är blod tjockare än vatten. Sånt är kul för en farfar!

Nu ger vi upp indiern på Rotsunda

Dety ser ju inte ens gott ut på bild

Jag tittade på underhållande mästerkocken i efterhand på TV4play. Det avgjordes i en utslagningstävling om vem som gjorde den bästa curryn på kyckling. Och jag blev omedelbart sugen på den där rika blommiga och heta currysmaken.

Nästan genast efter programmet tog jag ytterrocken och tänkte bege mig att köpa en fet majskyckling och nödvändiga kryddor. På vägen ändrade jag mig och körde ner mot Rotsunda Torg där det ligger en Indisk restaurang som vi dissat tidigare, men som ändå borde kunna göra en curry värd namnet - handlade kyckling och lamm och bad om lite extra smak och hetta. Det tog gott och väl 20 minuter och ett underhållande samtal med en lindrigt nykter gäst från Bollnäs som gjorde stor affär av att han skulle ner till Phuket och spela rock för han var bra på det och så skulle han själv låta sig underhållas av de leende thailändska flickorna.

Alla människor bygger luftslott - det är bara alkoholister som flyttar in i dem!

Okey Naanbröd, men det väger knappast upp en misslyckad middag i övrigt.

Vi fick vår mat och tog med hem. Det var inte bra, eller , det smakade ingenting och medföljande sallad var ett skämt med skuren paprika, tomat och isberg dränkt i en skakade köpedressing utblandad med gurkmeja.

Så synd, men när jag själv i efterhand läser om vårt förra besök var det föga överraskande.

Våren för dörren, lärkor i skyn och rådjur i buskenNär vi flyttade till nya huset var det alldeles snöigt, sedan snöade det bara mer och mer, vi kunde bara gå där det fanns plogade vägar om ens då vi hade ner mot 30 minus nästan dagligen i december och januari.

Idag var första dagen vi gick bortanför tomtgränsen och ut bort till Edsån, den gamla vikinga vattenvägen som nu snart ska restaureras och som är skyddat lekvatten för aspen. Nu har vi också kunnat notera minst två ställen där bävern försöker dämma upp.

August och farsan hans på första vårpromenaden ut mot åkrarna

Från Antuna har man byggt en bro så att man nu kan ta sig ut över åkermarkerna där vi idag såg både rådjur, lärkor och grågäss.

Snön ligger kvar i skuggan, men gissa om det smäklter och det var världens fart på Edsån mot Edssjön. Vidare forsar vattnet in i Oxundasjön och ut i Mälaren.

En ny väg med bro över Edsån till Antuna

Vi sa med en mun; Vad fint vi bor!

Ska gå upp i gryningen någon dag och bara lyssna på morgonlåten. I morse skrek hackspetten till utanför fönstret så att vi vaknade.


Han har det bra han August som blir buren när han helst vill.