måndag 30 januari 2023

Oxbringa 2.0 - i alla fall gott med kladdris, grönsaker och nam prig bun

Körde en bit rimmad oxbringa i min sousvid, 60 grader 24 timmar. Pressade i ett dygn kallt och så möra tunna skivor. Bollar av kladdris Kao niew och nam prig bun att doppa i. Bra kombo.

Berit Wahlgren på Östra Station - nu i Fokus


Jag brukar inte kokettera med uppdrag som jag har om det inte handlar om böcker jag skriver. Sedan något år tillbaka skriver jag om mat ur olika vinklar i tidningen Fokus. Ibland också reportage som nu senast om Berit Wahlgren på Östra Station som jag korat till Sveriges Husmanskostdrottning nummer ett.

 

Smör på riktigt

 


Jag kommer att tänka på vad Astrid Lindgren skrev i ett brev till sina föräldrar när hon satt uppe i Stockholm och nyss hade fått ett paket med bröd och smör från gården hemma i Vimmerby. Hon skriver om den stora njutningen att bre hemkärnat smör på en skiva bröd hemifrån. Alltså det är stort.

Sent i förrgår kväll slank vi inom Cajsa Karlssons gårdsbutik för att handla glass och yoghurt. Kunde inte motstå ett litet paket hemkärnat smör som låg där prydligt inslaget, inte heller en påse närodlad potatis.

I morse bredde jag rikligt av smöret på ett tunnbröd, rullade ihop och åt till morgonkaffet. Stor njutning med smör på riktigt.