![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3XRiGx1y4Hq77511xFi8py6ArMDi4Q6w0U7jv9f4_4kY3GWa2dVDdgFTlikDX17pQo8uTvNWI2-HTXMhzmfj2zOQ_U4YLm4BbW_1qi8E4IP8rT8_7rCirWG8x8Fo_R961oyX4raKM9iU/s400/Rabarbersylt+och+gr%C3%A4dde,+bloggDSC_0024.jpg)
Läckert, kärvt, sött och beska.
Nyskördad rabarbers förvandling till sylt.
Rabarbersylt
500 g rabarber
260 g syltsocker
en tsk vaniljsocker
1/2 lime med skal
Ansa rabarbern, skala och skiva i lite mer än centimeterstora bitar.
Häll över sockret och sätt på plattan. Pressa i limsaften och dela skalet i två delar och låt koka med.
Bevaka hela tiden och låt småkoka i fyra minuter eller tills det fortfarande finns bitar av rabarbern kvar i sylten.
Rör i vaniljsockret.
Ta från plattan och häll upp i glas. Låt svalna.
Fyll upp en kopp med rabarbersylt och häll på grädde - ät
eller
Servera till plättar i morgon bitti.