lördag 22 juni 2013

Mörkrets fasa skrämdes iväg under midsommarnattens ljus


Brasan höll oss sällskap, fick oss att liksom ingå i den där församlingsenheten som på så oändligt många platser i världen. Hela natten, tills gryningen spräckte dimbankarna som
dragit in från havet.Tommy Löfgrens pallisadgrillning visade sig hålla måttet perfekt. Trodde inte på det till en början. Antingen skulle värmen inte räcka till, köttet skulle blir långkokt snarare än grillat, grillsmaken skulle vara obefintlig. Jag hade fel. En "takplåt" över elden skickade både rök och värme rakt mot köttet som befanns uppspänt mellan två stålnät hopfogad med ståltråd. Stekytan kom så småningom och vart efter, innertempen perfekt. Utmärkt.


Så var midsommarmiddagen som inleddes med grillade halumispett och olika röror, med en av soltorkad tomat, en av rödbeta och en av pepparrot, väldigt gott. Dessert en söt cheesecake med färska jordgubbar och vid sidan om pakistanermango.


Det blev skymningsläge knappt, men molnen gjorde höstkänsla några ögonblick mot fullmånen. Så lättade skyarna till kaffet. Ängen lyste magisk med nävor och prästkragar.

Dagen till ära bar jag folklig dräkt från Chiang Mai


OBS:
köttet grillades helt omarinerat, saltades och pepprades efteråt och serverades med Oscarssmör, (vitlök, charlottenlök, salt, persilja och gräslök)