onsdag 1 april 2009

Räkcocktail på thai - Gong nam prig


Det är klart att allt som är hemlagat inte alltid är bra, men på thai blir det mer aromatiskt, starkare och godare. Räkkocktailen som serverades idag hemma hos oss, på eftermiddagen efter skolor och dagis och kontor är gjord på färska räkor och hemgjord chilipasta, oljigt fet, vackert skiktad i röda färger och stingslig av vitlök, chili, rödlök, citrongräs. Som bas i smak ligger en råpressad katrinplommonjuice och späck. Det enda som inte hemlagats är en god nam prig pau som också ingår i det lilla arbetade tilltugget.

En annan liten smakrik sak som vi brukar ha på bordet ibland är vår rissoppa med Rodjanas egen friterade vitlök och vitlöksolja

Han älskar läppstift


Vi sov lite längre i morse.
Hemma i Sverige igen alltså, med förkylning och penicillinkur, August med riktig snuva, Alma två gånger till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för magont och så utan sömn kapitalt.
Kroppen vill som vanligt vara vaken, intellektet (om man nu har något?) vill helt annorlunda eller omvänt. I detta ögonblick säger förståndet gå hem för dagen och kroppen vill bara äventyra med en massa roliga jobb. Kvar i Louisiana är klockan bara tjuge i tio på förmiddagen.
Så sov vi alltså och August spatserade ut i sitt äventyr alldeles själv i sovrummet. Vi vaknade av att stod framför golv-till-tak-spegeln, tittade på sig själv och tyckte han var rasande vacker.
Kanske ett slags övergrepp att lägga ut honom med läppstift på nätet, men han är så djäkla söt att jag tar på mig eventuella framtida terapiräkningar.

UPPDATERING

Jag lade in förra bilden på August med läppstift utan att ha fått lov. När han såg bilden alldeles nyss såg jag hur bekymrad han blev. Därför lägger jag in en sominkad verklighet ovan. Nu är han nöjd den lille.