fredag 10 juli 2009
Kvällens kantarellsmörgåsar
Det lilla vi fick blev perfekt till en förrättsmacka. Resten av middagen blev stekt lax, gravad lax, nygjorda vårrullar. En sådan där befriande restmiddag i alla anpråkslöshet och med massor av smak.
Kantarelltorrt men kantareller ändå och smultron och blå bär
Men skogen bjuder ju på så mycket mer. Blåbären och smultronen har mognat och Rodjana, Alma och Lovisa är inte sena att plocka handfullt att slänga i sig och njuta.
Vi väntade oss lite mer än vad som var och vad som blev.
Vanligtvis betraktar vi fläskfilé som nödmat, men med självplockade kantareller i grädde går det an.
Tidigt i veckan fick vi ihop det i just den kombinationen.
Idag var vi ute efter regn och värme.
Vår kantarellstig brukar vara betydligt frodigare än så här och längre ner brukar det vara som en gul matta
Det mesta där vi vet det finns var så uppbökat av vildsvinen att det inte såg vidare ut och det som fanns var bara torra svampar som det regnat på och det vet man ju hur det blir.
Jo, vi fick ihop lika mycket idag som sist, men inte av den där riktigt sköna kvaliteten. Ett svampsmör kanske?
Djädrans vildsvin.
Vi väntade oss lite mer än vad som var och vad som blev.
Vanligtvis betraktar vi fläskfilé som nödmat, men med självplockade kantareller i grädde går det an.
Tidigt i veckan fick vi ihop det i just den kombinationen.
Idag var vi ute efter regn och värme.
Vår kantarellstig brukar vara betydligt frodigare än så här och längre ner brukar det vara som en gul matta
Det mesta där vi vet det finns var så uppbökat av vildsvinen att det inte såg vidare ut och det som fanns var bara torra svampar som det regnat på och det vet man ju hur det blir.
Jo, vi fick ihop lika mycket idag som sist, men inte av den där riktigt sköna kvaliteten. Ett svampsmör kanske?
Djädrans vildsvin.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)