söndag 25 maj 2014

Första grillningen i heta natten


Roligaste gästerna på länge, Lovisas kompisar Merdi och Vickan
Grillning i trädgården ffg med superlyckat resultat. Entrecote och grisnacke, serverades med ugnsrostad Amandin, gotländska morötter, färsk vitkål, vitlök och gullök. Lägger man in allt samtidigt så får kålen den där frasiga och smakliga karaktären som spiller över så mycket i smak till de övriga ingredienserna att några örter inte behövs, bara salt och grovstött svartpeppar. Allt kött grillat med ständig vändning till exakt stekgrad, för kon 51 grader och för grisen 66. 

Massor av olika såser till, en del kemi från flaska och en del hemlagade.
I brist på desssert tog vi bilen tjuge i midnatt och köpte glass med chokladsås på närbelägna Max hamburgeri.


Man väntar sig en städscirkus som tar vid efter tre femtonåringar hemma, men se där har vi fel. Allt prydligt undanstoppat, diskat, folierat och kylt och efter brunchen med fil och blåbär, bacon och äggröra, pain riche, kokt skinka och lite annat småvarmt har ungarna försvunnit ut på promenad, jag själv varit och Europaröstat och snart ska August på kalas, sådd ska förberedas i landet, Sollentuna får ny kyrkoherde med mässa klockan 15 i Turebergskyrkan och sen ska landet fräsas, nyslaget gräs och färsk hästskit ska på komposten. Vi avslutar dagen med en thaisallad på kallt grillat överblivet kött, kvällsdopp på Kairobadet och en näktergalstur i skymningen nere vid Edssjön.
Taxipass igen klockan 03:00.