lördag 1 januari 2011

Snö på nyåret första gången i Hollywood


Mindre stjärnpuff ovanför vårt tak

Vi har fått uppleva vårt första nyår i Hollywood - alltså så som den delen av Sollentuna heter som vi bebor, ett äldre namn är Holmboda, det gamla torpet ligger precis där August ska börja sitt nya dagis.

Nere i centrala Tureberg, konstaterar vi, är fyrverkerierna betydligt mer påkostade med kaskader av brännbart 100-tusentals kronor på några minuter. Här i mer modesta Hollywood var det mest typ "Karlssons himlaspel" och en och annan krevad av påkostad stjärnbomb.

Ytterligare en liten kravad ovanför taket

Själva skickade vi upp en papperslampa från Thailand till minne av dem vi saknar och för alla dem vi träffat under året.

Vi hade lax att tillreda, men av det blev intet redan mätta av hummer och ostron tidigare under eftermiddagen. Laxen ska vi göra i ordning för lunchen och morsan och farsan ha beställt hamburgare som hämtmat en nyårsdag som denna.

Första årsskiftet i nya huset, vinterskruden kläder, men när ska man överväga att skotta taket?

Det intensiva snöandet tarvade skottning vid midnatt - det kom säkert 25 centimeter under bara några timmar och nu när jag tittar ut på förmiddagen är det lika mycket igen. Sånt här slapp vi som bostadsrättare, men det är ganska bra motion och så sätts perfektionsendorfinerna igång, raka linjer, trärent i entretrappen och skottat ända ut vid brevlådan.