fredag 29 april 2022

Det ger sig ju inte


Konstig sjuka det här. Ena dagen känner jag mig som "wow nu är jag snart frisk", andra dagen är jag redigt matt. Och nu åkte lilleman på det mitt i sin efterlängtade Prao.

Han säger "Vad ska jag göra med all energi när jag är sjuk?"

För honom ä'r det lite snuva så långt. Positiv igår. Då passade jag på att ta ett test också för att se om det forfarande fanns virus kvar (det är ju en vecka sedan skiten konstaterades) och visst båda våra tester visar två kraftiga streck. Här kommer ingen billigt undan.

Gör mina grejer, dänker tvätt för strykning, tvättar tvätt i maskin, tvättar golv med sopa och klorin, torkar ytor, blir alldeles alldeles matt, vattnar blommor, tänker plantera om, orkar inte. Steker plättar att servera till lunch med rårörda lingon och honung för att muntra upp oss - det slinker ner

Upptäcker att smakförnimmelserna blivit starkare genom att vara tillfreds när jag tuggar mig genom plättraven. Öppnar dörren till min franska balkong och släpper in en kall valborgsil av våren. Känns friskt. Går ut i ateljén, tittar, funderar, men orkar inte. En stor duk hänger på strykbrädan, får nog stryk om en stund.