![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3Ym0JBIbm0Y0wjCaEr8h57rQMjdCUNr65QbFzfIk6FDwf5kQg07YakLosjEtClZfJaPHLH4HHAvlUOt89axfLvIWxmThDTxod0bLLOYLv-zU93VnnHIP6mzrSAY6KKXUGnL-QMlOTxGM/s400/Miang+kam+2DSC_0034.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqZizk-qLAJ61sMuJ8beq1NtSSbvvqcakZZ8vPkWZNN0EZeCXnw1U1F_HaREaR4Lbrt4TkwUizAaCQnHFwuhobGyKtq9cWzNjILRk80EmM48kTED2YCco2dWXCMEtyt7S-S-J27MDUc_U/s400/miang+kam+1DSC_0027.jpg)
Ibland blir man småbesatt av en smak, en textur, en doft - vi blev det i veckan och åkte iväg och köpte direktinflugna chaplublad - det kändes nästan som att de var "morgonplockade" - daggdropparna, inbillade vi oss, fanns kvar - var förmodligen besprutningsmedel vilket understryker det faktum hur nödvändigt, för att inte säga livsavgörande, det är att alltid skölja alla influgna importerade thaiörter, frukter, blad och växter ohyggligt noga - använd förnuftet och näsan som vanligt.!! Det gäller också de torkade räkorna som i förekommande fall fått torka ute i solen, (de blir på så sätt som laddade batterier av ohöljd solsmak), skölj dem hastigt i lite varmt vatten och gnugga dem lite kvickt med fingrarna.
Efter tvaningsproceduren kunde vi lägga upp hela vårt mieng kam - fat med ingredienser och sedan var det bara att hugga in och göra små delikata, heta, aromatiska paket att tugga i sig.