fredag 2 mars 2018

Nattvandring XIReflektion. Natten är bara min, bara min och Assars. Tankarna får komma och gå som de vill. Jag får prata högt med mig själv, med Assar, han är en bra lyssnare. Det är kallt
Fick ihop ett bra jobb precis före midnatt. Lyckligtvis finns det andra med egna nätter och som svarar på mejl närhelst. Kontraktet skickas i morgon för att landa på kontraktskrivarens desk måndag morgon. Allt är klart.
Lägger strategi för jobben i huvudet. Konstigt, jag antecknar alltid, gör listor, bygger strukturer på papper. Förarbetet är intensivt tankearbete då alla planer, alla insatser, allt jobb får färg och staplar, jobb som diagram och som dras ut på längden efter tidsaxeln och som divideras med önskad timpenning…vänta nu, hur mycket var det advokaten tog för att skriva ut ett färdigt tryckt  formulär för testamente…med långsam skrivare…? Jävligt långsam skrivare måste det ha varit.
Så, knarrande mot snön och Assar med nosen i vädret efter hare och rådjur i faggorna. Där går vi i gula gatlyktans sken och bygger verklighet som sedan renderas till papper, sånt som krymper med automatik då nattens minne försvinner, så bra med naturlig bantning av idéer.
-Assar, ge fan i haren, det är kallt spår och 13 minus i luften.